Mgr. Lenka Fasnerová

majitelka Centra pohybu Olomouc
fyzioterapeutka, lektorka & školitelka FitPainFree®, poskytovatel kvalitních komplexních služeb v oblasti zdraví, odstraňování bolestí a fitness

POSLECHNĚTE SI

rozhovor s Lenkou o správném pohybu a aktivitách v každém věku v pořadu Českého Rozhlasu

RECENZE VYŠKOLENÝCH INSTRUKTORŮ

Stejně jako Hanka jsem měla problémy s rameny a tak mne její povídání naporsto stáhlo k tomu, jít na workshop a následně si udělat školení. Překvapilo mne a nadchlo detailní provedení každého cviku. Pouhých 6 dní stačilo, abych cítila lepší pohyblivost kyčle a úlevu v oblasti ramen. Už se moc těším, až budu metodu zkoušet na svých věrných klientech. FitPainFree určitě doporučuji všem trenérům i lektorům, zvláśtě při práci s dětmi!
Iva Farářová, Praha lektor a manager fitcentra
Když maminka přijela poprvé z USA, absolutně mne zahltila svými dojmy a zážitky. Byla jsem tedy první ve frontě na 1.akreditované školení a přestože to dalo zabrat, nelituji ani náhodou. Naopak, ZMĚNILO MI TO ŽIVOT. Po letech jako lektor a trenér jsem se absolutně našla a veškeré získané informace a zkušenosti mohu plně využít při práci s individuálními klienty. Je to TAK JEDNODUCHÉ. DOKONALÉ. Metoda dává smysl, denně jsem ve své práci absolutně naplněná a nemůžu se dočkat, až ji rozšíříme po celé zemi!
FitPainFree Hanka Toufarová
Hanka Toufarová, Praha / Brnolektor a propagátor metody FitPainFree
Absolvovala jsem za 29 let své praxe v oboru spousty kurzů,ale nyní mám pocit,že toto je to pravé a dokonalé,přesně to co jsem potřebovala. Nejen,že to dokonale zapadá do konceptu mého Centra pohybu,ale také proto,že toto cviční je skvělé ve všech směrech. Ať už to je rychlým účinkem na pohybový aparát, tak i ohromnou škálou a možností provedení cviků od nejjednodušších pro mé seniorky až po těžší varianty třeba pro sportovce. Toto cvičení dává smysl a naučilo mě ještě více vidět vše v souvislostech a díky tomu mám větší možnost ulevit od potíží svým klientům. Jsem z toho opravdu nadšená:-) Kurz je sice velmi náročný ve všech ohledech,ale stojí to za to! Líbíl se mi moc i způsob výuky....ze začátku jsem byla maličko v rozpacích,ale pak jsem pochopila,že to je nejlepší cesta jak to do nás dostat :-)) Děkuji za to! Naučila jsi mě také co je metodika a pracovat a vybírat jednotlivé cviky právě metodicky a to je pro mě také velmi cenné. Je těžké vše popsat do písmenek,snad je z toho co jsem napsala cítit jak moc mi to dalo a věřím,že ještě dá. Jedu ve velkém pracovním zápřahu a pevně věřím a doufám,že právě FPF mi pomůže změnit mé pracovní nasazení k lepšímu,abych měla více času pro rodinu a sebe. Moc za vše děkuji a doufám,že všechny budeme rozvíjet rodinu FPF dle tvých představ 🙂
Lenka Hrdinová FitPainFree
Lenka Hrdinová, Žďár nad Sázavoufyzioterapeut, lektor FitPainFree
Nikdy jsem nebyla velký sportovec. Děsí mě závody a soutěže, přeskoky přes kozu a výmyk na hrazdě jsou dodnes mojí noční můrou.Přesto ráda a pravidelně cvičím. V posledních dvou letech mne však trápily bolesti v bedrech, nemohla jsem se narovnat, natož ohnout. K tomu se stupňovala bolest v kolenou a levé achillovce. Kombinovala jsem pravidelné cvičení pilates se zdravotními masážemi a návštěvami fyzioterapeuta. Někdy se mi ulevilo, jindy to bylo horší. Jednoho dne jsem zachytila dokument o slavné neznámé Líbě Plačkové, která žije v San Diegu a je trenérkou Fit Pain Free. Cvičí s vrcholovými sportovci, ale i s běžnými lidmi. Cvičení má neskutečné výsledky. Hned pátrám na internetu, zda Fit Pain Free existuje i u nás a objevím cvičitelku Hanu Toufarovou. Neváhám a jedu na nejbližší praktický workshop Fit Pain Free do Prahy. Na workshop jsem dorazila spolu s akutní bolestí v bedrech. Během workshopu Hana hodně vysvětluje, dbá na správnou techniku cviků a celé cvičení dává velký smysl. Po dvou hodinách jsem odešla téměř pružně a vzpřímeně a bez sebe nadšením. Od toho dne jsem nemohla dostat Fit Pain Free z hlavy. Chtěla jsem se cviky naučit a pochopit do všech detailů. Přihlásila jsem se na trenérský kurz. Ocitla jsem se mezi profesionálkami, moje spolužačky jsou skvělé sportovkyně, trenérky a fyzioterapeutky. Studujeme anatomii a cvičíme. Obojí mě moc baví. Naučila jsem se, jak vést lekce Fit Pain Free a najednou jsem si dovedla představit, že budu cvičitelkou. Po letech nejrůznějšího hledání a studií cvičitelství zdravotní tělesné výchovy jsem konečně našla Fit Pain Free. Změnil se mi život. Nic nebolí. Přišla vlna energie a pozitivní pohled na svět. Ráda předávám energii při cvičení ve skupinách i s jednotlivci. Těší mě vidět výsledky cvičení a slyšet pozitivní ohlasy klientů již po prvních lekcích. Díky, Hani!
FitPainFree Ivana Rejthárková
Iva Rejthárková, Jihlavalektor FitPainFree
S metodou FitPainFree jsem se poprvé setkal na školení v Brně, kam jsem původně jel kvůli cvičení s overballem. Hana Toufarová na závěr školícího bloku představila i novou metodu FitPainFree, která mě okamžitě zaujala. A pak už to šlo jedno za druhým, workshop, školení na instruktora a předávání radosti ze cvičení spokojeným klientům, u kterých jsou ihned vidět pozitivní výsledky. Jako aktivní hráč basketbalu na výkonnostní úrovni jsem si oblíbil zejména protahovací cviky, které kompenzují zatížení z tohoto dynamického sportu. Především mám rád cviky rotační, díky kterým se mi podstatně uvolnila bederní část zad, která je velmi namáhána při výskocích a dopadech. Skvělé je, že FitPainFree je vhodné pro všechny věkové skupiny, sportovce i těm, kteří mají různé zdravotní problémy.
Jaroslav Paul FitPainFree focení
Jaroslav Paul, Velké Bílovicelektor FitPainFree
Preciznost a jednoduchost, systematičnost a propracovanost celého systému cviků, to jsou synonyma, která bych použila ve spojení s FitPainFree. Prošla jsem již některá akreditovaná školení, ale v žádném jsem nenabyla takových znalostí anatomie ve spojení s pohybem. Vidím, co jsem neviděla a hlavně vnímám dysbalance získané špatnými pohybovými návyky. Děkuji!
Lenka JarošováInstruktor FitPainFree

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

RECENZE SPOKOJENÝCH KLIENTŮ

Paní Toufarovou jsme vyhledal na základě jejího článku na webu a požádat ji o konzultaci mého problému se "zamrzlým" ramenem. Po několika individuálních lekcích, proložených pravidelným domácím cvičení sestaveným paní Toufarovou přímo na míru mým obtížím, se hybnost mého ramene výrazně zlepšila a jako bonus zcela vymizely opakující se bolesti zad, které mi čas od času znepříjemňovaly život. Rehabilitační cvičení Paní Toufarové, vedené vždy v pozitivním duchu, doplněné jejím komplexním pohledem na věc, mohu všem doporučit!
J. Kubíček, klient individuálních lekcí
Hanu Toufarovou navštěvuji a nechávám si vypracovat tréninkový plán něco přes rok. Při pravidelné samostatné práci jsem během několika měsíců na sobě pozoroval změny týkající se především běžného života např. rozhýbání pravé ruky o které lékaři řekli, abych si již zvykl a počítal s tím že se to bude zhoršovat. Po pravidelném cvičení ruka dokáže spoustu věcí a náramě mi to usnadňuje práci. Tímto bych rád všem doporučil návštěvu a řekl, že důležité je začít a vytrvat 🙂 Rehabilitační cvičení Paní Toufarové, vedené vždy v pozitivním duchu, doplněné jejím komplexním pohledem na věc, mohu všem doporučit!
M. Polášek, nadšený klient
Pokračující artróza a nohy do X. “Vám pomůže až výměna kolenních kloubů, na to jste však ještě mladá”, slýchala jsem už před padesátkou od doktorů. No jo, ale co do té doby? Cpát se utišujícími léky, abych mohla bez bolesti chodit? Moje dcera mi poslala článek o Haně Toufarové a jejím Fit Pain Free - rehabilitačním cvičení. Otázka, jak by mi cvičení mohlo pomoci na X-ové nohy, mi zněla v hlavě jen do první schůzky s Hankou. Už po měsíci cvičení jsem věděla, že jsem na správné cestě. Bolest nohou se výrazně omezila a měla jsem pocit, že i ty nohy mám rovnější :-). Ano, chce to poctivě cvičit téměř každý den, ale věřte mi, za ten pocit úlevy od bolesti a nebo možnost vzít si boty na trochu vyšším podpatku než doposud, aniž by mi v nich při chůzi bolela kolena, to opravdu stojí. Takže jedu dál…, už pátý měsíc 🙂
Dagmar Vojtíšková, Brno
Jednoduché a účinné cviky, které používám dokonce i v práci u počítače. Nemusím si je ani pamatovat, lektoři to mají perfektně vymyšlené a pošlou Vám je do mailu i s vizualizací a přehledným popisem. Profesionalita a individuální přístup je pro Hanku denní chleba a já jsem nadmíru spokojený. Všechna tato chvála by byla ale zbytečná, nebýt kladných výsledků, které se projevily už po 1 měsíci. Jsem rád, že mi Hanku doporučili, díky moc!
Dominik Pišťáček, 29 let
Cvičení se mi moc líbí. Nikdy bych si nemyslela, že mě bude bavit cvičení bez hudby, že se donutím ráno vstát a jak se rychle dá zvyknout na pravidelné protažení po ránu. Cvičení mě nastartuje na celý den a hodina mi vždy hrozně rychle uteče. Líbí se mi, že se pomalu zvedá obtížnost cviků, které provádíme. Vidím na sobě , že zvládám některé cviky rozhodně lépe než na začátku kurzu. Cvičení možná nevypadá náročně, ale já z lekce odcházím příjemně zničená 🙂
Tereza Kočičková, klient skupinových lekcí
Jsem nadšená, že jsem po dlouhé době objevila něco (nový druh cvičení) co dokáže zkvalitnit moje držení těla a fyzickou kondici. Po půl roce cvičení už vím, že to funguje. Postoj těla je pevný, ztuhlost svalů a kloubů povoluje. Jsem ráda, že díky tomuhle cvičené se můžu dál intenzivně věnovat svému sportu. Pokud bych mohla něco doporučit, tak je to právě toto cvičení pro jeho všestrannost – protahuje, posiluje, uvolňuje. S láskou
Jana Panušová, homeopat
Vážená paní Toufarová, chtěla bych vám poděkovat za sestavení cvičebních plánů pro manžela, které mu moc pomohly v rehabilitaci po vážném úrazu. A také za ochotu vážit několik cest do Olomouce, abyste zkontrolovala, jestli cvičí správně a dělá pokroky.
Sabina P., Olomouc
S Hankou Toufarovou a FitPainFree jsem se poprvé setkala v pořadu ČT1 Sama doma. Velice mě to zaujalo a cvičení se mi moc líbilo. Vždycky dávám v životě přednost určité přirozenosti - pokud jde můj zdravotní stav zlepšit změnou životasprávy , bylinkami, pohybem nebo cvičením, jdu do toho. Je to mnohem lepší než brát léky s jejich vedlejšími účinky. Vinou genetického onemocnění trpím artrózou kloubů a mívám chronické bolesti. jsou dny, kdy mě bolí každý krok, špatně se mi chodí do schodů, ze schodů, špatně se mi zvedá z karimatky. První návštěva u Hanky byla začátkem července 2018 a začala opravdu poctivě každý den cvičit. Nejlepší je ráno dříve vstát a před snídaní se zacvičit celou sestavu cvičení sestaveného na míru. Cítím se pak mnohem lépe fyzicky i psychicky. Cvičení odpoledne nebo večer se mi neosvědčilo, bývám unavená a nechce se mi. Prakticky hned po pár hodinách cvičení FitPaintFree jsem cítila, jak se mi zpevňují záda, Po 3 týdnech scházím schody, aniž bych se musela přidržovat zábradlí, chodím rychleji a svižněji, Po 6 týdnech se mi rovnají záda a já chodím vzpřímeně a cítím se sebevědomější a krásnější. Z karimatky vstávám mnohem snadněji. Klouby mě už tolik a tak často nebolí. Každou konzultaci s Hankou beru jako dárek sama sobě a svému tělu. Loučím se slovy: cvičte FitPainFree, opravdu to funguje, vím to z vlastní zkušenosti po 3 měsících poctivého cvičení. Vaše tělo Vám poděkuje.
I.V., Prostějov
Metodu Fit Pain Free cvičíme v kurzu pro seniory. Jsem v tomto kurzu cvičení teprve 3 měsíce, takže nemohu očekávat zázraky. Hodnotím profesionalitu naší trenérky Hany Toufarové, která mimo jiné klade důraz na správné provedení cviku, provádí individuální korektury a současně nás seznámí s tím, které svaly posilujeme nebo k čemu je ten který cvik dobrý. Vyhovuje mi, že každý cvičí ve svém tempu. Moc se mi líbí, že využíváme různé cvičební pomůcky, že je každá hodina originální a jiná. Přesto, že chodím krátce, mám pocit, že se uvolňuje napětí, ztuhlost a nepohyblivost mého těla. Vřele doporučuji.
Jana, 66 let, Brno
Bolelo mě rameno. Chodila jsme k doktorům, brala prášky, hrozil mi obstřik. Pak mi Hanka ukázala svoje nové cvičení. Říkala jsem si, že když si vezmu prášek, přestane to taky. Časem mi došlo, že to není dobrá cesta. Tak jsem začala s cvičením. Přiznám se, že zpočátku jsme necvičila poctivě každý den – moc jsme tomu nevěřila, ani se mi nechtělo. Ale i když jsem cvičila jen 3-4x za týden, bolest ustupovala. K mému údivu jsem zjistila, že to opravdu funguje. Dnes cvičím každý den a cítím se mnohem líp – nejsem ztuhlá, rameno nebolí, chodím rovně.
Ludmila Hrušková, 83 let, důchodce
Dopis před 1. návštěvou: Dobrý den paní Toufarová, Moje švagrová z Brna mi poslala váš Letní zážitek z Ameriky, protože ví, že mám problémy s ramenama. Chtěla bych se tedy zeptat - asi 4 roky mě bolí ramena, víc pravé - zřejmě je to i ze špatného držéní těla, celý život mám kulatá ramena. Lékaři na nic nepřišli a já musela i přestat chodit cvičit, protože mě bolest omezovala. A tak občas hledám, jestli je něco někde zajimavého a tohle mi zajímavé přišlo. Také mě bolí páteř, měla jsem jako dítě úraz, spadla jsem na záda ze stromu. Je mi 46 let a jsem z východních Čech. Proto bych se chtěla zeptat, jestli myslíte, že byste mi mohla pomoct...a jestli by eventuelně byla možnost individuální schůzky nejlépe o víkendu ? Musela jsem vám napsat hned, abych si to nerozmyslela :-), nerada někde obtěžuji, pokud nelezu po čtyřech :-). Děkuji předem za odpověď. I.D. Stav po 3 měsících: Moc děkuji p. Toufarové za její přístup a ochotu. Začala jsem k ní jezdit na podzim s bolestí ramene, která mě trápila cca 4 roky. Hned na první lekci jsem byla překvapená, že jsem byla schopná už během cvičení natáhnout ruku bez větších bolestí - udělala jsem to, co nešlo udělat několik let. Samozřejmostí bylo cvičení doma. Paní Toufarová byla tak hodná, že mi umožnila jezdit za ní v sobotu, protože cesta za ní mi trvá kolem dvou hodin. Cvičení se "odehrává" převážně vleže na podložce. Bylo fajn pozorovat, jak se tělo uvolňuje a ustupují i další problémy, které jsem měla. Nenapadlo by mě, co všechno je spojené se špatným držením těla. Jsem moc vděčná, že jsem paní Toufarovou objevila. Je milá, ochotná a profesionální. Budu se těšit na další návštěvu 🙂
Iveta D., Ústí nad Orlicí
Kurz rehabilitačního cvičení všem vřele doporučuji. Při tomto cvičení skvěle protáhnete a posílíte i svaly, které při běžném cvičení nezapojíte. Za sebe musím říci, že mi tyto cviky nesmírně pomáhají k regeneraci mého těla, a i když celý život sportuji, provést některé cviky je ze začátku problém. Hana je samozřejmě precizní a dokonalá lektorka, takže klade velký důraz na správné provedení cviků, což je v tomto případě nesmírně důležité. Moc doporučuji jako doplněk aktivním sportovcům a všem , kteří mají nějaké problémy způsobené jednostrannou zátěží, sedavým způsobem zaměstnání, bolesti zad, kyčlí, ramen.....prostě jsem moc spokojená a určitě budu i nadále pokračovat!!!
Monika Rybníčková, masér, Brno
Dobrý den, paní Hanko, předně bych chtěla poděkovat za neděli! Předem jsme opravdu pochybovala, dle stránek jsem Váš projekt považovala za skvěle marketingově vyvedenou nafouknutou bublinu, a s velkou poklonou mám radost, že jsem se zcela mýlila! Doufám, že mi tuto drzost na úvod odpustíte😊. Učarovala jste mi tak, že jsem Vás chtěla požádat, zda by jste zvládla udělat skupinovou hodinu pro cca 10 osob v Brně. Beru firmu do divadla a byla bych velmi ráda, kdyby Vaši hodinu zažili. Nadchla jste mě až tak, že mi hlavě běhá myšlenka, zda „toto“ není to co hledám, když předám firmu zcela do rukou jednatelky😊. S přáním hezkého dne Marcela
ING. Marcela Krplová, MBA
Po blokaci zad kvůli sedavému zaměstnání, jsem kontaktoval slečnu Toufarovou a ta mi po několika setkáních s problémy špatného sezení pomohla. Opravdu jednoduché a efektivní, velmi doporučuji a lektorkám přeji hodně klientů do budoucna!
Michal Ulč, Praharealitní makléř
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec egestas urna et ex molestie viverra. Etiam sollicitudin massa nulla, a malesuada nulla vulputate id.
Často cestuji a mým koníčkem je surf. Díky tréninkovému plánu můžu cvičit kdekoli a hlavně vykompenzovat jednostrannou zátěž. Cviky jsou jednoduché ale stále mě udivuje, jak moc se musím soustředit. Navíc Hanka je moc příjemná a profesionální, skvělý koncept a příjemné cvičení.
Daniel Hartigancestovatel 🙂
Jako vrcholový sportovec jsem si prošla spoustou různých rehabilitačních cvičení a Fit pain free se mi zatím líbí nejvíc. Během chvilky odhalí špatně naučený pohybový stereotyp, který způsobuje problémy a pomáhají vám s jeho odstraněním. Mně pomáhá napravit moji "chaplinovskou chůzi" a zpevnit zraněné koleno, abych mohla co nejdříve zpátky do hry! 🤼‍♀️ Navíc jsou obě holky moc sympatické a všechno srozumitelně a trpělivě vysvětlují. Rozhodně doporučuji 👌
Adéla Hanzlíčková zápasnice, vicemistryně Evropy

Získejte svou první osobní konzultaci metody FitPainFree®
a ulevte chronické bolesti

Zaregistrujte se ke své první konzultaci a náš certifikovaný instruktor z vašeho okolí se vám ozve a domluví termín. 

FitPainFree bolest zad

ZAČTĚTE SE

Toužíme žít bez bolesti a mít zdravá záda. Tak proč tolik lidi trápí bolesti zad a proč…
Jak slavíte 14.2.? Co takhle vytáhnout lepší polovičku nebo kámošku na online lekci skvělého cvičení. Protože ve…